Lars-Løkke_465x550

CE2021

danmarks tidligere statsminister

Lars Løkke Rasmussen

Befrielsens Øjeblik - 40 år i dansk politik

Oplev et ærligt og medrivende foredrag med Danmarks tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, fortalt med lune og stort vid, hvor han sætter ord på flere skelsættende begivenheder for sit mangeårige politiske virke.

Midt i valgkampen til Folketingsvalget i 2019 udkom Befrielsens Øjeblik, en samtalebog med Lars Løkke, skrevet af Kirsten Jacobsen. I bogen argumenterer Lars Løkke for et bredt politisk samarbejde henover midten og en mulig kommende SV-regering, og som konsekvens heraf mindre magt til yderfløjene i dansk politik.

Bogen samt Lars Løkkes opgør med en mangeårig blokpolitik blev en bombe i en valgkamp, hvor fremkomsten af Stram Kurs og Ny Borgerlige satte nye standarder for dansk politik. Vælgerne kvitterede positivt for Løkkes udmelding. Venstre gik ind i valgkampen med udsigt til mandattab, men fik med 10 ekstra mandater den største fremgang blandt alle partier.

Lars Løkkes udmelding og senere aflevering af nøglerne til Statsministeriet blev startskuddet til et historisk opgør i Venstre, der kulminerede en sensommerdag i 2019, hvor Lars Løkke med øjeblikkelig virkning trak sig som formand for det parti, han som 17 årig meldte sig ind i, efter et skelsættende og historisk hovedbestyrelsesmøde i Venstre.

I foredraget fortæller Lars Løkke om det politiske stormvejr, der gik forud for hans exit fra formandsposten, men også om sine mange spændende og begivenhedsrige år i dansk politik. Han sætter ord på, hvordan det efter hans mening kunne komme dertil, hvad der har drevet ham i politik og hvor han er i dag.

Kom helt tæt på Lars Løkke i et foredrag, hvor han giver publikum et unikt indblik i sine mange år i dansk politik og sætter ord på alt fra, hvad der har drevet ham i sit politiske virke, sine politiske resultater over det politiske stormvejr og turen i mediemøllen til, hvor han er i dag. Det bliver med garanti oplysende, fortalt levende og i den vanlige joviale og muntre stil, Lars Løkke er kendt for. Som forhenværende statsminister og formand gennem 10 år for Venstre har Lars Løkke Rasmussen en imponerende politisk karriere bag sig.

Som 17 årig meldte Lars Løkke sig ind i Venstre og har siden han blev landsformand for Venstres Ungdom i en alder af bare 22 år og valgt ind i Folketinget i 1994, bestredet en lang række betydningsfulde poster i sin politiske karriere, heriblandt Indenrigs – og sundhedsminister (2001-2007), finansminister (2007-2009), formand for Venstre (2009-2019) og ikke mindst statsminister af to gange (2009-2011 og 2015-2019). I sin tid i politik har Lars Løkke haft en central rolle i flere større politiske reformer. Bl.a. stod han i spidsen for den meget omtalte strukturreform, der betød sammenlægning af kommuner og nedlægning af amterne, der blev erstattet af fem regioner.