Mikkel-Grene_465x550

CE2021

administrerende direktør hos søstrene grene

Mikkel Grene

Søstrene Grenes digitale transformation på godt og ondt

Mikkel Grene har stået i spidsen for Søstrene Grene siden 2012, hvor han igangsatte en hæsblæsende vækstrejse, der har sikret den finurlige detailhandelskædes gazelle statuetter de seneste 5 år, med en seksdobling af omsætningen og udbredelse til 15 forskellige lande, samt en førerposition på de sociale medier i Europa.

De seneste par år er branchen dog kommet under voldsomt pres fra nye fremstormende digitale aktører, der har gentegnet detailhandelslandkortet og skabt nye kunderejser og forretningsmuligheder resulterende i et stigende antal tomme butikslokaler, hvilket også har udfordret den snart 50 år gamle virksomhed fra Aarhus.

I 2018 igangsatte Mikkel Grene en omfattende digitalisering af Søstrene Grene med en tur til Silicon Valley med den øverste ledelse. Turen skulle vise sig at blive skelsættende og føre til en mere omfattende transformation, end han havde forestillet sig.

Der har været stor opmærksomhed omkring Søstrene Grenes nye hjemmeside og omnichannel strategi, men digitaliseringen stikker meget dybere i virksomheden, som succesfuldt har skiftet hele IT-infrastrukturen og tilføjet et væld af nye systemer gennem det seneste halvandet år og nu arbejder målrettet på en digital strategi, som skal åbne op for nye vækstmuligheder baseret på blandt andet nye værktøjer, data, automatisering og en mere kundecentrisk forretningsmodel, som skal fremtidssikre Søstrene Grene i et omskifteligt marked.

Mikkel Grene fortæller om rejsen og om de lærepenge, muligheder og trusler, som Søstrene Grene står med og giver at bud på, hvad der skal til, for at lykkes i fremtidens detailhandel.